top of page

Isaliini tervendus – elu üks olulisemaid samme!

Updated: Mar 17, 2023

"Isahaav, mis viitab isa puudumisele, – olgu siis emotsionaalselt või nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt, ja/või teie isa väga kriitiline, negatiivne ja isegi vägivaldne iseloom võib mõjutada inimesi ja nende tulevasi suhteid mitmel viisil."

Dr Mari Kovanen


Ta toob oma artikis välja põhilised 8 punkti, mis võib juhtuda, kui isafiguur teie elus on olnud ebaküps või olematu:

Madal enesehinnang ja vähene enesekindlus (sisemine kriitik lapses on teinud järelduse, et näiteks vanemate lahkuminek on tema süü)

Ärevus ("ma pole piisav"-tunne)

Pidev madalseisu tunne või depressioon (halb tuju on saanud harjumuseks ja allasurutud tunded hoiavad depressioonikatlal tuld all)

Viha/raev (laps oma abituse tundes on kasvanud täiskasvanuks, kellest allasurutud tunded tulevad vulkaanipursetena nähtavale)

Liiga ranged piirid (näiteks hirm suhtesse minna hirmus pärast, et see ebaõnnestub ja siis peab nende tagajärgedega tegelema hakkama)

Liiga vabad piirid (arvad, et pead kõigi jaoks pidevalt olemas olema ja teistele meeldima)

Suhted partneritega, kes pole sulle tegelikult avatud (alateadlik soov kogeda samasuguseid tundeid, nagu kogesid oma isaga)

Lapsevanemana kordad samu taktikaid nagu sinuga tehti


Stella lisa:

Nagu juba isegi neid ridu lugedes võite vaadelda, siis isa-figuur on meie eludes, et olla eeskujuks. On eeskujusid, kes õpetavad, kuidas olla. On ka selliseid eeskujusid, kes õpetavad oma näitega, kuidas mitte olla. Perekonstellatsioonides on ka teada tõde, et sageli on perekonnas üks must lammas, kes läheb sinna äärmusesse, kus ta näitab teistele: ärge siia tulge. Seega on sageli kõige suuremad ja mustema töö tegijad just need, kes on meile ette näidanud, et "palun ära siia tule, sa näed isegi mu näite najal, et sa ei tahaks selles kohas olla".


Terviklik isafiguur on meile, et õpetada elus toime tulema, asju õigesti nimetama, struktureerima ja süsteemselt suhtuma, et me saaks kergusega elus hakkama. Kui seda eeskuju pole olnud, siis saame ise õppida olema endale need õpetajad ja teejuhid, keda meil oma vanemate näol ehk polnud. Üks oluline teema, mida kindlasti igaüks võiks teada e


OLULINE INFO SELLE KOHTA, KUIDAS OMA TUNNETESSE SUHTUDA


Mitte emotsioonid ei põhjusta haigusi, vaid oma tunnete alla surumine. Selles on suur erinevus! On väga ohtlik arvata, et mingi tunne teeb sind haigeks. Nii õpivad inimesed oma tundeid maskima ja maha suruma. See aga põhjustabki tasakaalutust kehas.

Kehakeemia muutub, kui me tundeid maha surume. On vaja kõiki tundeid LUBADA kogeda. Aga mitte neile hagu juurde panna.

Mitte pole vaja õli tulle valada, vaid lasta vaikselt oma tundel töö ära teha, vaadata, mis on selle tunde all, mis halg see põlenud on. Ja see vastu võtta endas. Mitte hakata oma viha või süütundega võitlema, vaid seda tunnet armastusega vastu võtta nagu kadunud last, kes lõpuks lagedale ilmub.

Igal tundel on kaasas kingitus ja sõnum. Meil pole vaja muutuda tundetuks ja tuimaks või ainult häid tundeid jahtijaks, vaid vaadelda tundeid kui oma teeviitasid. Kui on hea tunne, oled teel õiges suunas. Kui on halb, oled kuskil enda tõe vastu läinud.


Ei ole vaja asju keeruliseks ajada ja inimesi hirmuitada, et oi, kui tunned viha, jääb maks haigeks. Ei jää! Terviklik inimene võib kõike kogeda ja see on normaalne! Haigeks jääb see, kes tunneb viha, seda endale ei tunnista ja seda endas alla surub.


Olen tähele pannud, et inimestes on just need tunded alla sururud, mida nad väidavad, et "vot seda mul küll ei ole (enam aastaid olnud)". Kordan veelkord – terviklikkuses on kogu tundespekter okei läbi kogeda. Vihaga ei pea kaasa jooksma ega seetõttu vägivaldseks muutuma, aga selle järgi saame aru, kus oleme midagi nii armastamas, et oleme lausa mürgiseks nõus muutuma seda kaitstes.


Mürgiseks ei ole vaja minna, vaid aru saada, mida see kogemus õpetama tuli.

Kui õpime dialoogi pidama oma sisetunde e intuitsiooniga ja järele pärima, miks mingi kogemus meie ellu tulnud on, tulevad taipamised ja me võime näha, kuivõrd vajalikud just need (ka väga ebamugavad) kohad on olnud.


Kui tunne lõpuni läbi tunda ja sõnum vastu võtta, siis toimub lõdvestus ja keha oskab ise ennast terveks teha.

Selleks on sobilikud praktikad olemas nii Maagilise Reiki e-koolitusel ( http://inspiratsioonikool.ee ) kui võite õppida ka rännaku-teraapia koolitusel ( http://rannak.ee ). Mina soovitan osata mõlemat ja vajadusel kasutada emba-kumba tööriista vaheldumisi.


See, et tunded teevad meid haigeks, on poolik tõde. Palun aidake sel infol levida, et inimesed oma tunnete hirmus ennast maha ei suruks! Ei ole vaja tundeid vältida või neist üle olla. On tarvis nendega suhelda nagu hinnaliste sõnumitoojatega.


Kui lubad endal olla avatud kõikide oma tunnete kingitustele, mida nad sulle tooma on tulnud, saad aru, et oled puhas kanal Terviklikkuse valgusele ja kõik on täpselt nii nagu olema peab!


Ma lisan siia juurde, et ükskõik, mis on su elus varasemalt toimunud, tea, et armastus suudab kõike tervendada! Kui sinus on soov kasvada suuremaks sisemiselt ja leida lahendused, siis on see võimalikkuse värav sulle avatud. Me saame õppida ise olema enda teadvuse jaoks oma sisemise lapse emaks ja isaks.

Sel nädalal saad kuulata meditatsiooni ISALIINI TERVENDUS mu kodulehe kaudu, soovi korral ka personaalse kaardilugemisega koos. http://inspiratsioonikool.ee



Kel jäi kogemata EMALIINI TERVENDUSE meditatsioon, siis saate seda järeltellida mu käest kirjutades meilile inspiratsioonikool@gmail.com


Kes soovib ise tulla ja õppida endale ja oma perele ja lähedastele reiki seansse pakkuma või mõnd teist põnevat e-koolitust kogema endale sobivatel aegadel, saad liituda kevadise pööriäeval alustavate uute koolitustega: http://inspiratsioonikool.ee


Õnnistusega

Stella

bottom of page