top of page

10 soovitust tervislikumaks septembriks

Oleme sisenenud uude ajastusse, mis on sügisehoovusest kantud. Kuigi sügisene pööripäev on alles reedel 23. septembril kell 4:03 öösel, on praegune ilmastikumuutus tegelikult palju sügavam kui lihtsalt see, et enam ei saa päevitada.

Sügise tuuline aeg võib paljudes tuua üles rahutust, ärevust, paanikat, segadust – sest energiadünaamika nimega VATA (ayurveda väljend) kasvab.


Vähem on sooja energiat, rohkem jahedat, tuult. Paljude jaoks algavad uued kogemused nagu kool, lasteaiad, kus lapsed jäävad tihtipeale kohe haigeks, kuna selline vuramine polegi nende kõrgemaks hüvanguks. Selline märuline ja tormisem aeg on meid ees ootamas ja järgmised 8 kuud saavad paljude jaoks olemagi üsnagi katsumusterohked, kuniks jälle kevad oma sooja kohale toob.


See aga ei tähenda, et seda aega poleks võimalik mõnusamaks muuta.

Muidugi on! Ja siinjuures mitte siis enda eest põgenedes, vaid vastupidi – jäädes enda jaoks veelgi enam ja selgemalt kohale.


Jagan sinuga 10 soovitust, mida Algallikas ja inglid täna teile endasi paluvad öelda e siis 10 SOOVITUST TERVISLIKUMAKS SEPTEMBRIKS


1. VAHETA OMA KODUKEEMA LOODUSLIKUMATE ASJADE VASTU!

Alates sellest, et kasuta deodoranti, mis ei mürgita sind kuni WC-potivahendini vali asjad oma kodu ja enese korrastamiseks, mis ei hävita planeeti jõulisel moel. Usu mind – su sisetunne saab olla palju rahulikum, kui sa tead, et sa oled eluga harmoonias!


2. KÄI KUUMA DUŠŠI ALL VÕI LIGUNE SOOJAS VANNIS kui tunned, et aju tahab mõtetest lõhki minna – soe temperatuur ja niiskem olemine aitab kehas vatat tasakaalustada. Mõnulemine on ärevuse vastand. Leia kasvõi väikseid hetki, et end kreemitada, sirutada. Nuusuta häid lõhnu – need on maandavad! Joo ingevriteed ja söö soojendavaid toitusid (näiteks kiired soojendajad on õunad, tatar, kummelitee, vürtsid).


3. KIRJUTA ÜLES TEGEMIST VAJAVAD ÜLESANDED JA JAOTA MÕISTLIKULT RUUMI JÄTTES need enda päevakavasse/nädalakavasse/kuukavasse ja ole endaga leebe. Kui 100% ei jõua, siis see on ok! Samas – iga kord, kui teed, mida oled endale lubanud, see annab jõudu juurde!


4. PEA PÄEVIKUT OMA MÕTETE KOHTA – selliselt saavad need rikki läinud plaadid, mis muudkui ringi keerutavad samas teemas, ära maandatud ja võimalik, et tajud juba neid kirjutades uusi vaatenurki või lahendusi, mida enne ei näinud. Kirjuta üles – mida tahad oma elust vabaks anda ja mida sinna asemele. Lisa juurde, kuidas seda teha saaksid.


Näide: annan vabaks muretsemise ja pabistamise. Selle asemel valin kogeda rahu ja tasakaalu. Kuidas? Valin kirjutada üles endale sobiku päevaplaani ja seda tehes tunne, et ma liigun soovitu suunas jne.

5. USALDA, ET SA SUUDAD LUUA ENDA JAOKS ELU PARIMA SÜGISE (ja nii on ka iga järgmine sügis elu parim!)

Palveta, kogu visioonikaardi jaoks pilte internetist – sossust ja soojast ja südamlikust olemsiest, misiganes õues kraadid on! Koosta nende piltide põhjal pööripäeval enda jaoks visioonikaart – näiteks kogu pildid kokku ja lase kellelgi neist kollaaž kokku panna või õpi seda ise tegema. Canva-nimeline programm on internetis kõigile tasuta kasutatav.


6. ALUSTA MILLEGI UUE ÕPPIMISEGA VÕI JÄTKA OMA SENISE HOBIGA, MILLES TAHAD HEA OLLA! Hobi õppimine võtab aega ja praegu, kus me ehk nii palju looduses ringi ei hulla, on just paras aeg, et kasutada seda võimalust millegi imelise pardale võtmisega.

Igapäevase mediteerimise alustamine (kasvõi juhendatud meditatsioonide abiga) praegu tähendaks, et sa oleksid jõuludeks palju rahulikum, stabiilsem, suure tõenäosusega õnnelikum inimene. Miks mitte seda endale lubada?

Rahunemise oskus igapäevaselt on parim eeldus, et su keha ei peaks haigestuma.


7. KIRJUTA OMA ELULE UUS AJALIINI-IDEE – mis oleks siis, kui uskuksid elu muinasjutulisse uude elusaatuse pöördesse? Kui sügis toob palju tuule-energiat, toob see tihti aga ka meeletult palju ideid – võta aega, et inspirasioon enda seest ära kuulata! Võid selliselt läbi tunnetada erinevaid suundi, kuhu üldse elus liikuda – kas uus töökoht, elukoht, uus riietusstiil või uutviisi mediteerimise õppimine – kõik uus, mida teed, avab ukse, et uued võimalused ja imed su ellu voolata saaksid!


8. LOO ENDALE UUS SISSETULEKU ALLIKAS – isegi, kui sul läheb praegu rahaliselt hästi, miks mitte luua midagi uut kogu inimkonna jaoks, mis ka sulle uut küllust saaks sisse tuua?


9. KIRJUTA OMA SÕPRADELE JA KUTSU NEID ENDA JUURDE TEED JOOMA – koos muljete vahetamine suve ilusamate hetkede kohta võib olla väga tõstev ja inspireeriv, et selle sisemise laetusega minna uutele seiklustele üheskoos vastu!


10. MINE APPI VABATAHTLIKUKS LOOMADE VARJUPAIKA VÕI TEE MÕND TEISTSUGUST HEATEGEVUST – panustades hea sooviga, kogeme suurt südame avanemist ja isegi kui meie eludes pole kõik ehk kohe nii nagu tahaks, siis südame avatus tõmbab ligi uusi südamlikumaid kogemusi!


Imelist sügisevoogu ja julgust jääda enda südamele truuks ja teha asju, mis päriselt meeldivad!




Õnnistusega

Stella





bottom of page