top of page

Lapsteadvus ja küps teadvus

On täiesti normaalne, et me alati ei tea kõiki asju ega oska mingite olukordadega mitte midagi peale hakata. Kui on pingekohad, siis need on tavaliselt inimeste eludes aga just need kõige pöördelisemad momendid, mil lihtsalt olude sunnil tuleb oma käised üles käärida ja midagi leiutada.

Olukordi saab lahendada alati hästi mitmel eri viisil – kas lapsteadvuse mürgisemat poolt toites või tulles tõesti lahenduse energiasse ehk kasutades küpse teadvuse tarkust. Teadvuse all pean silmas meie teadvustamise võime olemust, vaatlejat ja otsustajat, kuidas elumängu mängida.


Mind on elus väga palju aidanud mõistmine ja sisevaatlus, et kas ma käitud toorelt või tahumatult või katsun leida sellist meisterlikkumat vaatenurka. Täiuslik ma pole, seega palun mulle mitte perfektsionismi rubriigis Oscarit anda. Olen õppiv ja arenev ja täna jagan sinuga väikest mõtteainet selle kohta, kuidas oma energiat ja aega kulutame. Kas lapsteadvuses karmarattas ringi jooksmiseks või kõrgemasse olemusse tõeusmiseks ehk kasutades küpse teadvuse töövõtteid. Eks igaüks saab ise tunnetada, kas ja mis siit üldse kõnetab, need on minu 42 aasta isiklikest kogemustest ja tähelepanekutest nopped, mis ehk tulevad veel kellelegi kasuks, et kõik ei peaks ise jalgratast leiutama.


12 punkti enda kiireks õitsengusse aitamiseks


1. UUDSUSE VAATENURK


Lapsteadvus arvab, et kõik peaksid olema tema moodi, arvama samamoodi ja hoidub uutest lähenemisnurkadest.


Küps teadvus teab, et erinevused ja vastuolud kirgastavad eluvälja ning armastab uusi vaatenurki, sest need viivad vabanemiseni.



2. PAINDLIKKUSE VAATENURK


Lapsteadvus arvab, et ta peab olema mingit kindlat moodi ja ei suuda olla kohanev eri olukordadega, kui need nõuavad ümberõppimist ja suuremasse paindlikkusse tulemist.


Küps teadvus teab, et kõik on kogu aeg muutumises ja mõnus voolamine saab täita terve elu, kui lubada end uuduse ja paindlikkuse vool kaasa kanda.



3. VÄÄRTUSTAMISE VAATENURK


Lapsteadvus üritab meeldida teistele, et siis leida endale rahuldust läbi kiituse, tähelepanu ja enese õigustamise. Enese väärtustamine käib läbi teiste tagasiside.


Küps teadvus püüdleb sisemise rahulduse poole ja pälvib austust läbi oma eripärasuse austamise. Enese väärtustamine tuleneb oma ainulaadsuse ja oma annete äratundmise ja jagamise – jagan tunnustust iseendale, et olen mina ise!



4. JULGUSE VAATENURK


Lapsteadvus hoidub igasugustest asjadele otsa vaatamistest ja veedab enamuse oma ajast põgenedes selle eest, mis on ja katsub tunda ennast pidevalt "samana" või "nagu vanasti", isegi kui see ei olnud üldse tore koht, kus olla.


Küps teadvus õnnistab oma teekonda ja ka kõige pimedamaid kohti, kuna ta juba teab, et kõige suurematel rasketel kohtadel on kõige suuremad kingitused varuks. Vastuseis elule on vähesem või lausa olematu.



5. SELGUSE VAATENURK


Lapsteadvus üritab asju ajada keeruliseks ja väärtustab faktiloendit enam kui elutarkust, et mis nende faktide abiga luua saab.


Küps teadvus väärtustab elukogemust ja tunnetust samavõrd ning koostöös faktiliste teadvmistega, – on ühendanud oma mõistuse ja südame koostöö.



6. LOOMINGULISUSE VAATENURK


Lapsteadvus üritab asju teha nii nagu teised ja matkida, jäljendada ja üritab teha asju nagu teised edukalt on ees teinud, et saavutada individuaalset edu (tihti teiste arvelt).


Küps teadvus ei püüa luua seda, mis on juba loodud, vaid leiutab julgelt oma rada, oma meetodit, oma süsteeme, oma nägemusi ja paneb oma erilisuse mängima enda ja kõikide kasuks.



7. KAHTLUSE VAATENURK


Lapsteadvus tormab eri olukordadesse enda käest küsimata, kas see on südame ja terviklikkusega kooskõlas või ei.


Küps teadvus teab, et kui tuleb kahtlemise tunne, on vaja midagi selgemaks teha enne edasi liikumist, sest süda juhatab läbi tunnetuse.



8. JÕU KASUTAMISE VAATENURK


Lapsteadvus arvab, et ta peab saavutama elus just seda, kuhu on sihtmärgi pannud. Kui see ebaõnnestub, on pettumus suur. Tunneb jõuetust, kui ei ole oma tahtmist saanud.


Küps teadvus teab, et kui asjad ei ole nii nagu tahaks, siis järelikult on elul midagi veel palju paremat plaanis. Jõudu annab usaldus Armastusse – Kõiksuse intelligentsi.



9. TEGUTSEMISE VAATENURK


Lapsteadvus tegutseb arvamisega, et kui ta on piisavalt palju rüganud, rassinud, rahmeldanud, ülesandeid täitnud, et siis tuleb tema sisse rahu. Tihti on sellise kogemusega kaasneva aga segadus, haigused, elu paneb elu üle järele mõtlema jne.


Küps teadvus, et regulaarne rahunemine ja endale aja võtmine hoiab tegelikult hulganisti aega kokku, kuna rahunedes tulevad suurepärased ideed asjade efektiivsemaks lahendamiseks.



10. VASTUTUSE VAATENURK


Lapsteadvus on kindlal arvamusel, et tema õnn sõltub teistest (ema, isa, mees, lapsed, poliitikud, arstid, õpetajad jne). Selline õnne tagaajamine on kurnav ja enamasti täiesti ebaedukas. Tihti veedetakse tunde mõtlemisega: mis see inimene ikka minust mõtleb, kuidas ta küll nii võis öelda, kas ta ei võiks olla teisiti, mis mulle meeldiks jne.


Küps teadvus teab, et kõigil on oma tujud, mõtted, paremad ja mitte nii head ajad ja ei aja õnne taga. Õnne mitte tagaajamine toob aga rahu ja praeguse hetke kogemise, mis on lihtne ja lõpmatult kandev. Küps teadvus ei otsi ja seega ta ongi kogu aeg kohal.



11. MEISTERLIKKUSE VAATENURK


Lapsteadvus on ahastuses, kui ta ei oska, ei saa, ei näe lahendusi. Tihti on see ka otseses seoses punkti nr 10-ga, et oodatakse, et keegi tuleb ja näitab ette, teeb olemise paremaks, lõbusamaks, lahendab mured ja teeb pai. Veedab aega nurisedes, virisedes ja hädaldadaes.


Küps teadvus teab, et iga olukord on kingitus ja kui on mingi teema püsti, siis ta on ise selle enda ellu tellinud, et mingis kohas saada endas palju targemaks, osavamaks, tugevamaks, selgemaks jne. Küps teadvus armastab õppida ja heal meelel aitab ka teistel edasi liikuda, sest ta teab, et kõik see hea, mida jagad teistele, tuleb tagasi ka iseendale.


12. TÄIUSLIKKUSE VAATENURK


Lapsteadvusel on kõige üle nuriseda ja midagi halba leida iga inimese, iga sõnavõtu, iga artikli, iga otsuse juures. Suhtlemised ja suhted on mürgised, täis valesid, varjamist, hinnangulisust ja süüdistusi.


Küps teadvus teab, et küik on äiuslik ja vajalik inimkonna ärkamise kiirenduse toetamiseks. Suhtlemised ja suhted põhinevad tõel, siirusel, kaastundlikkusel ja kannatlikkusel.


***


Sinu suhete kvaliteet sõltub otseselt sellest, kas mängid lapsteadvuse mängu või tuled küpsesse teadvusesse. Ei ole võimalik, et lapsteadvuse mängud jätkuvad, kui kasvõi üks osapool on küpsusesse valinud ärgata. Suhtlus on nagu kahemehe-saag. Kui lased vanamoodi käitumisest lahti, siis saagimine peatub. See, kallis Teekaaslane, ongi ärkamine.


Õnnistused sulle! Võid seda artiklit ka julgelt teistega jagada, kui tunned, et sellest võiks abi olla!


Kes tunneb, et tahaks oma suhtlemisoskusi ja võimelust kiirelt edendada, siis on valminud spetsiaalne energiaseanss just selle teema toetamiseks.


Leiad meditatsiooni VEGA TEEMANTI pühitsus kuni K lõunani koos kingitusega http://inspiratsioonikool.ee


Õnnistusega

Stella




bottom of page