Search

Kuidas enda sisehäält kuulata?


Kas teate seda tunnet, et keegi ütleb, et kuula ennast, kuula oma keha ja Sul pole õrna aimugi, millest ta räägib? Või siis aimdust on, aga pole päris selge, kuidas seda teha? Tere tulemast klubisse, milel nimi on „Tahan tunda ennast – tunnetada ja teada!“

Ma arvan, et see on miski, mida me praegu väga suure kiirusega selgeks peame saama enne täielikku uue aja energiasse ümber integreerumist ja seepärast lähevad ka need õppetunnid päev-päevalt aina peenemaks ja tugevamaks, kes vaikset nügimist pole kuulatama hakanud. Meie intuitsioon on sama oluline kui meie ratsionaalne meel, sest ta aitab mõista palju suuremat teadvuse ala kui seda on strukturaalsed fakt-teadmised. Eelneval ajastul on olnud meie intellekti võimed (vasaku ajupoolkera töö) palju kõrgemini hinnatud, nüüd on aeg ka tunnetus (parema ajupoolkera töö) kasutusele võtta kui äärmiselt täpne töövahend maailmaga suhestumisel.

Täielik uue aja energiaelu algab aastal 2016 just nüüd ja praegu, kes seda otsustab. Kogu kollektiivse ülemineku ajaks on öeldud, et see saab olema 2012-2032 vahemik. Aastal 2032 saab Kristiina Raie sõnul senine vana nö tehislik süsteem otsa, kus hoitakse kaht süsteemi korraga üleval – uus maailm ja vana. Ja kes selleks ajaks pole end uue aja energiatega vastavusse seadnud, siis nendega juhtub midagi ja nad lähevad tagasi hingekoju, et siis uuesti kehastuda täiesti uue aja energias. Ja kes soovib jääda siia planeedile, peab väga selged otsused looma – valin elada, valin olla terve jne.

Noh, aastani 2032 on küll pealtäha palju aega, aga seda on umbes sama palju kui aastast 2000, kui me tähistasime milleeniumi. Ehk siis mitte päris igavik, eksole, loetud aastad. Selleks, et need loetud aastad saaks olla inimkonnale võimalikult sujuvad ja terviklikkust toovad, on igaühe panus ääretult oluline. Ja see panus on Sinu isiklik areng!

Tehes muudatused enda teadvuses, toimuvad need muudatused kogu inimkonna jaoks terviklikult. Kui piisavalt suur osakaal inimesi hakkab valima armastuse sõdimise asemel ja rahumeelsuse ja meditatsioonioskuse kaklemise ja näägutamise asemel, saab tänu sellele kogu inimkonna teadvus kiiremini ja valutumalt selle ülemineku tehtud. On üks kriitiline protsent, kel on vaja ärgata oma olemusele, et kogu pilt muutuks. Ja nii see ongi juba muutunud. Vaadelge neid lapsi, kes praegu sünnivad. Nad on valgustatuse energias! Nad on meie õpetajad, keda on tarvis kuulata ja neilt õppida. Jah, meie oskame saapapaelu siduda ehk paremini, keeta suppi, aga energiavibratsiooni, naeratamise oskust, siiruse ja mängulisuse puhast valgust on vaja nende käest magnetitena üle võtta!

Aga nüüd siis keha tunnetamisest. Lapsed tunnetavad oma keha väga tugevalt. Ja nad teavad, millal tahavad süüa, millal magada, millal mängida. Ent kui laps õpib tegema asju vastu tahtmist ja teiste tahtmise kohaselt, vägivaldselt ja mitte mõistes olukorra tarvilikkust, õpib ta tegema enda sisetunde VASTU ja tema keha tunnetus hakkab vähenema, sest see, mis talle tundub ÕIGE, on teiste arvates VALE. Ja mida vähem inimene end tunnetab, seda vähem ta tunneb naudingut ja armastust. Seepärast ongi väga paljud teisme-ea noored juba nii välja väänatud, et tärkav kundalini-vägi lihtsalt karjub vabaduse järele. Ja kui ka siis seda vabadust ise otsustada oma elu üle kusagilt ei paista, õpitakse kundalini alla suruma ja vajutakse üha enam halliks massiks, kes ei julge ei tantsida, ei laulda, ei pilli mängida, depressioon ehk tunnete alla surumine saab „normaalseks“. Hea, kui veel narkootikumegi julgevad teha.

Jah, ma ütlen, et hea, sest see on minu tutvusringkonnas mitmed inimesed ikka ilmselt üsna selgest enesetapust PÄÄSTNUD. Kui neil poleks olnud võimalust end vabaks lasta ja neil emotsioonidel korki pealt ära lüüa peale kõiki neid aastaid alla surumist, oleksid nad võib-olla olnud paari aasta pärast suurest stressist kas hullumajas või haiglas. Ma ei taha muidugi teha reklaami narkootikumidele. Tollal, kui mina seda faasi läbi tegin, polenud ei joogasid ega meditatsioonikursuseid Tartus pea üldse. See on olnud aga minu suur unistus – saavutada üliekstaatilisi teadvuseseisundeid igapäevaelus ILMA narkootikumideta. Ja tõele au andes on see väga hästi õnnestunud! Ma ei ütle, et ma olen 24/7 tohutu roosamanna pilve sees. Ei, mu elus on väga erinevaid tundeid. Aga oskus tulla august välja, kui olen sinna kukkunud, on ikkagi sadades protsentides parem kui terve elu jooksul varem.

Sisemise Mina, oma sisehäälega rahu kogemine annab rahu kogemise kõigis eluvaldkondades. Ja see on väga tähtis oskus. Sest sisehääl on ühenduses kogu Universumiga.

Mõni ütleb kõrgem mina, mõni ütleb Algallikas. Vahet pole, mis nime me talle anname, see tunnetus, see keha, südame hääl on väärtuslikuim varandus, sest sellega ühendus on ühendus Jumnaliku tarkusega.

Tähtis on, et õpiksid eristama ENDA HÄÄLT oma ema, isa ja sõbrannade häältest peas. Tähtis on see, et sisemine hääl räägiks Su enda häälega ja tunduks õige. Kui tunne on õige, on ka kanal õige. Kui tekib kahtlus, soovitan teha välja puhastamist taotlusega: Välja mu väljast, kõik, mis pole puhas Mina Ise, Algallika armastuse väljendus.

Vahel võib olla juhtunud, et kui vanaema näiteks ütles viiskümmend viis korda Sulle lapsepõlves, et mett ei tohi üle lusikatäie korraga süüa, siis täiskasvanuna on see tema häälega programm endiselt peas. Ja ei julge näiteks kahte lusikatäit mett tee sisse panna. Eksole, saad aru, et see on näide. Niiviisi saad aga ära ERISTADA, mis on Sinu ja mis mitte. Pole ka midagi halba, kui Sa vanaema nõuandeid täiskasvanuna endamisi korrutad, kui need on Sulle tervislikud. Aga kui see on vanaonu Vasja uskumus, et ei tohi poes püssita käia, siis iga kord poodi minnes on salaja hirm, et äkki midagi võib juhtuda, siis see on ilmselt ebaterve vana programm peas.

Jah, ja alati me ei teagi ka, kust need programmeeringud pärineda võivad ja sellest pole lugu, sest tegelikult Sinu otsus olla ise enda jaoks enda sees, oma häälele truu ja mitte enam ennast reeta, on kõige tugevam otsus, mis pühib madalad vibratsioonid minema ja polegi vaja nende kallal urgitseda, et mis ja kustkohast nad tulid.

Võid ka tunnetada, kas Su sisemine hääl ja väline mina lähevad kokku. Näiteks sisehääl ütleb, täna ei taha sõbranna juurde minna. Aga väline mina arvab, et mis sõbranna ma talle kah olen, kui ma temaga ei kohtu. Väljapoole tahaks näidata end teistsugusena kui seesmine olek tunneb. Mõistad? Aga võib-olla on Su sõbrannal vaja ise see teema ära lahendada oma südames, mida te täna arutama oleksite hakanud. Ja kuna ta kuulab jälle Sinu nõuannet, ei õpi ta „omadel jalgadel seisma“ ja kõrbeb oma järgmises suhtes veelgi eredama leegiga.

Meil on tarvis usaldada, et see, mis on ja tundub tõeliselt parim mulle, on parim kõigile. Sest nii see tõepoolest on.

Mina olen näinud, kuivõrd oluline on olnud mu elus see, et ma kuulan ennast ja tegutsen vastavalt. Sest päeva lõpuks on mul vaja ikkagi iseendaga koos elada.. ja seda igavesti!

Kogu enda sisehääle õppimine käib etappides ja seda saabki igaüks ikka ise treenida, sest see on Sinu ego (Välise Mina) ja Sinu hinge (Sisemine Mina) vaheline kokkulepe ja õppeprotsess.

Samas saab neid tasandeid ka vaadelda. Siin mõned kohad, kust ma olen läbi käinud. Vaata, kas tuleb tuttav ette ka Sinu elus?

Ma arvan, et kogu selle loo võib taandada

väga lihtsale skeemile

a) ma kas tunnetan oma keha ja käitun vastavalt (loodusega kooskõlas olek, voos elamine)

See on olek, kus Sisemise Mina hääl on minu enda häälega ja annab mulle mu tegevusteks jõudu ja ma tunnen kogu aeg toetatust ja helget voogamist endale meeldivas suunas, kooskõla nii mõistuse kui ka enese tunnetusega. Minu mõtted, sõnad ja teod on harmoonias.

b) ma ei tunneta oma keha ja ootan vastuseid väljapoolt (hirm on keha halvanud, lihaspinged)

See on olek, kus näiteks inimese energiakeha on kaaperdatud teiste inimeste läbi voolava energia poolt. On tunne, et teised on nagunii targemad, paremad, suuremad, osavamad, nad näevad rohkem, teavad rohkem ja tunnevad mind ennast PAREMINI kui mina ise. Kaaperdatud = oleme ise selleks loa andnud mingil tasandil, nagu ise ennast orjaks müünud. Mõni ütleb, et oleme oma väe ära andnud. Kartuses saada kolakat või jääda ilma leivast, oleme nõus lausrumalustele kaasa noogutama.

c) ma tunnen oma keha, aga ma ei usalda neid va