Search

Maitsev jõuluroog

Jumalanna.jpg
Kallid Teekaaslased

Kui ma kunagi blogimist alustasin, siis oli minu blogi nimeks Letters to be(loved ONE). Ehk kirjad armastatule või siis kiri, mis jääb. Minu reaalsuse loomine on loo loomine siia reaalsusesse. Ja Sinu kingitus, Sinu tõeline kingitus siin maailmas on jätta siia enda imepärane elu lugu. Iga elu lugu või siis ka elulugu on üks rada, üks kogemuste kogum, mis saab talletatud planeet Maa magnetvälja ning see loob uusi võimalusi ka teistele kaasloojatele, kes koos Sinuga seda maailmalugu vestavad.

Tänane jõulutervitus on suur tänulikkuse ja pühitsuse meeldetuletamine. Ma olen tähele pannud, et suurest armastusest ringi sagides või jõulutoimetusi tehes ning perele maitsvaid roogasid valmistades võime mõnikord tunda, et oleme andnud nii palju, aga mingi väike nälg jääb ikka kuskile salasoppi või lausa ilmselgelt nähtavaks, kui me oleme unustanud sagimist tasakaalustada ka lihtsalt olemisega. Ning see ei ole oimetult hapukapsa seedimine diivaninurgas, kuid olemine olemas iseenda ja kallite jaoks meie ümber.

Retsept tõeliselt maitsvaks jõuluroaks oleks järgmine:

hetk aega (minut, paar, tund või kaks)

kallis inimene Sinu elus (või külluse korral lausa mitu)

vankumatu tähelepanu

Kuidas valmistada?

Üks mõnusamaid viise seda rooga valmistada, on armastav puudutus. On see siis füüsiline kontakt, kallistus või massaaž, see on igaühe enda valida. Või ka hingeline kontakt, lihtsalt tunnetades ja mõeldes oma kaaslastele kui kallitele inimestele, saata tänu kas verbaalselt või mõttes, võimalusel ja soovil leida see kaaslane oma pidulaua tagant ning kinkida oma südamest puhkev naeratus, hoolimist täis pilk või ka siiras küsimus – kallis, kuidas Sul on läinud sel aastal, mille üle oled kõige enam rõõmus? Mille eest oled kõige enam tänulik?

See roog ei tekita kunagi liiga rasket tunnet, sest armastav tähelepanu, hooliv puudutus on toiduks meile hingetasandil ning olla toidetud sel imelisel tähelepanelikkust looval moel on tegelikkuses lihtsalt väga lihtne tunne. See on õnnistus ja õnnistuse vastuvõtmine.

On aeg praktiseerida, mida me teame end teadvat ning kasutada neid vahendeid, mida me oleme aastatega õppinud.

Ja mis võiks olla veel parem kui alustada otsekohe kõige tähtsamast inimesest Sinu enda elus? Sinust endast! Võtta mõni minut, et panna kirja kõige suuremad tänulikkuse kohad, mis on sel külluslikul 2014 aastal toimunud ning ka suurimad unistused – mida soovid TUNDA sel algaval kaunil aastaringil nimega 2015.

Meil kõigil on elus väljakutseid olnud, on olnud aegu leinata, tunda tundeid, mis on toonud ehk kogemusi, mis pole meid nii palju naeratama pannud. Aga on ka hetk, kus lihtsalt oma põlved puhtaks pühkida, üles tõusta, edasi minna ja tänada, et meil on olemas keha, on olemas kodu ja ilmselgelt, kuna see kirjutis jõuab Sinuni, siis ka väga palju võiamlusi pakkuv internet. Viise armastust kogeda ja saata on palju. Kasvõi väike kirjake või mõni toetav "laik" või kommentaar postitusele, mis Sulle meeldib, aitab tõsta nii Sinu enda kui ka vastuvõtja eluväärtuse tunnetust.

Ole õnnistatud ja tänatud, et oled siin planeedil sel põneval ja muutusi täis ajal, just sellisena negu me oleme. Oleme täiuslikud sellisena, kes oleme, ja meil kõigil on tohutult võimalusi edasi liikumiseks. Miks ka mitte toetada üksteist maitsvaima jõuluroaga – armastava tähelepanuga. See kogemus on kingitus, mis ei pudene aja hammasrataste vahele, see on kogemus, mille võtame endaga kaasa oma igavikulisel teekonnal läbi kõikide oma eksistentside, sest meie DNA mäletab armastust, mida oleme kogenud.

Imelist ja helget imedeaega ja kaunist aasta lõppu!

P.S. Mandala nimi siin postituses on Jumalanna ja selle autoriks on imeline Valgusmeister Urmas Vaino.

59 views0 comments

Recent Posts